Harpetussa - familjeföreställning, 23-24 juli - 24 Jul 2015 | Tornet F

Harpetussa - familjeföreställning, 23-24 juli

Harpetussa - familjeföreställning, 23-24 juli

Music

Tornet Fars Hatt

Tornet Fars Hatt

Short description

"Prinsessan, vinden och månen" Prinsessan bor i ett slott med sexton torn i ett land långt bort. Där spelar hon varje dag på sin vackra harpa i sitt åttkantiga tornrum. Vinden älskar prinsessans musik och för hennes sånger ut över nejderna till alla skogens djur. En dag bestämmer sig prinsessan för att gå på en promenad och hamnar längre in i skogen än hon någonsin varit förut…

Description

När: 23 juli 2015 – 24 juli 2015 

Plats: Tornet Fars Hatt

"Prinsessan, vinden och månen"
Prinsessan bor i ett slott med sexton torn i ett land långt bort. Där spelar hon varje dag på sin vackra harpa i sitt åttkantiga tornrum. Vinden älskar prinsessans musik och för hennes sånger ut över nejderna till alla skogens djur. En dag bestämmer sig prinsessan för att gå på en promenad och hamnar längre in i skogen än hon någonsin varit förut…

Prinsessan, vinden och månen är en musikdramatisk barn- och familjeföreställning. ?Sagoväsen och figurer ur nordisk mytologi blandas med sånger ur den nordiska romansskatten.

Äventyret innehåller rytmiska element där publiken får vara med och skapa. Föreställningen vill öka barnens medvetenhet och förståelse för vår gemensamma nordiska musik- och språkskatt. Sånger på norska, svenska och danska av tonsättare såsom Edvard Grieg och Carl Jonas Love Almqvist blandas med harp musik.

 

I samband med föreställningen erbjuder Harpetussa en workshop, där barnen får möjlighet att fördjupa sig i rörelseimprovisation, rytmik, teaterövningar och röstimprovisation, sjunga på olika nordiska språk och dansa till harp musik.

 

Kl. 14-15

Entréavgift: Vuxen: 120 kr, barn: 60 kr,  utöver entré till fästningen

Begränsat antal platser (60 st)

 

Göteborgs Operaduo.

Nordisk musikdramatik med harpa och sång. (3-13 år)

 

Gruppmedlemmar

Adele Veronika Halten: Harpa?

Åsa Nordgren: sång

 

Nearby locations