Pilgrim²? - en förhöjd upplevelse på Lödöse museum - 30 Jul 2015 | Löd

Pilgrim²? - en förhöjd upplevelse på Lödöse museum

Pilgrim²? - en förhöjd upplevelse på Lödöse museum

Hobby

Lödöse Museum

Lödöse Museum

Short description

En utställning om inre och yttre resor Välkommen till en förhöjd upplevelse om pilgrimsresor genom alla tider – igår, idag och imorgon. 13 juni öppnar Lödöse museum Pilgrim² - en ny utställning om inre och yttre resor med utgångspunkt i museets arkeologiska samlingar, den lokala historien och berättelser om pilgrimsresor. Utställningen Pilgrim² pågår till 27 mars 2016.

Description

En utställning om inre och yttre resor

Välkommen till en förhöjd upplevelse om pilgrimsresor genom alla tider – igår, idag och imorgon. 13 juni öppnar Lödöse museum Pilgrim² - en ny utställning om inre och yttre resor med utgångspunkt i museets arkeologiska samlingar, den lokala historien och berättelser om pilgrimsresor. Utställningen Pilgrim² pågår till 27 mars 2016.

Att vandra som pilgrim är en global företeelse och vanligt inom världens stora religioner. På senare år har också intresset för att pilgrimsvandra ökat i Sverige. Vad ligger bakom detta nyvakna intresse? Med utgångspunkt i samtiden vandrar vi tillbaka genom historien och så småningom ut i landskapet på det nät av pilgrimsleder som korsar Lödöse.

På medeltiden var Lödöse en av Sveriges största städer och en knutpunkt för många pilgrimer. Med en arkeologisk skatt av pilgrimsmärken och spännande helgonberättelser kan pilgrimernas liv levandegöras – men också ställa frågor till samtidens rastlösa människor. Kanske är vårt behov av inre kontemplation och fysisk rörelse större än någonsin?

Website

Nearby locations