ARKEOLOGIDAGEN 2015 - 30 Aug 2015 | Göteborgs Stadsmusem

ARKEOLOGIDAGEN 2015

ARKEOLOGIDAGEN 2015

Entertainment

Göteborgs Stadsmusem

Göteborgs Stadsmusem

Short description

ARKEOLOGIDAGEN 2015 Föreläsning

Description

ARKEOLOGIDAGEN 2015
Föreläsning

Arkeologidagen arrangeras varje år den sista söndagen i augusti, runt om i Sverige. Följ med på en inspirerande dag som börjar med visningar av utgrävningarna i Gamlestaden och slutar med föreläsning på Göteborgs stadsmuseum!

För visning av utgrävningen se 

www.stadennyalodose.se
 

14.30 Föreläsning "Nya Lödöse i världen 1473-1624"
Hur kan resultaten från de arkeologiska undersökningarna hjälpa oss att se staden som en del av de stora förändringar som skedde i Europa och resten av världen under 1500-talet?
Per Cornell, arkeolog från Göteborgs universitet och Christina Rosén, arkeolog från Statens historiska museum. Plats: Wallenstamsalen. Ingen föranmälan. Först till kvarn.

Arkeologidagen har arrangerats i över 25 år och är alltid den sista söndagen i augusti. På Arkeologidagen arrangeras en mängd olika aktiviteter runt om i Sverige, som låter oss upptäcka vår förhistoria och lära oss mer om arkeologins arbetssätt och dess spännande upptäckter. Under Arkeologidagen får alla som vill en möjlighet att delta i utgrävningar, vandra genom fornlämningsområden och lyssna på föreläsningar med kulturhistoriska teman.

Aktiviteterna genomförs av engagerade arkeologer, av museer, fornbyar, organisationer och andra kulturhistoriska aktörer i Sverige. 

sön 30 aug
Tid: 
14.30
Var: 
Föreläsningen ges på Stadsmuseet, för information om visning av utgrävningarna se länk.

Website

Nearby locations