Barnfilmskolan – kameran som verktyg för lärande - 08 Aug 2015 | Stran

Barnfilmskolan – kameran som verktyg för lärande

Barnfilmskolan – kameran som verktyg för lärande

Entertainment

Strandverket Konsthall Marstrand

Strandverket Konsthall Marstrand

Short description

Barnfilmskolan syftar till att barnens bilder och perspektiv blir lika viktiga som de vuxnas och sker i samarbete med Akademin Valand vid Göteborgs universitet. Målet är att barnen erövrar kameran som ett personligt verktyg. Vi tänker på kameran som en penna. Med pennan kan man skissa, teckna, skriva recept, kärleksbrev, poesi och inköpslistor. Vi anser att kameran har ett lika stort användningsområde. Framförallt är kameran ett verktyg för lärande som borde in i alla skolämnen.

Description

Barnfilmskolan syftar till att barnens bilder och perspektiv blir lika viktiga som de vuxnas och sker i samarbete med Akademin Valand vid Göteborgs universitet. Målet är att barnen erövrar kameran som ett personligt verktyg. Vi tänker på kameran som en penna. Med pennan kan man skissa, teckna, skriva recept, kärleksbrev, poesi och inköpslistor. Vi anser att kameran har ett lika stort användningsområde. Framförallt är kameran ett verktyg för lärande som borde in i alla skolämnen.

Barnfilmskolan är indelad i tre ålderskategorier med tid, övningar och uppdrag anpassade därefter. Bland annat ger barnen sig ut på skattjakt, arbetar tematiskt samt med unika ögonblick där någonting spännande sker vid ett tillfälle och aldrig mer! Ta med egen kamera/ipad/mobil/ipod etc. Utrustning finns även att låna för de som inte har. Föräldrar, mor-/farföräldrar, mostrar eller annan vuxnen är välkomna att tillsammans delta i Barnfilmskolan med barnen.

kl 11-12 för barn 4-6 år
kl 12.30-14.30 för barn 7-10 år
kl 15-17 för barn 11 år och uppåt

Deltagarvgift 100 kr/barn, max 12 barn/grupp. Anmälan på 

info@strandverket.se

Nearby locations