Bror Gunnar Jansson - 04 Feb 2017 | Nefertiti

Bror Gunnar Jansson

Bror Gunnar Jansson

Music

Nefertiti

Nefertiti

Short description

Bror Gunnar Jansson

Description

Bror Gunnar Jansson

Nefertiti presenterar: Bror Gunnar Jansson. Nefertiti - Göteborg. Lördag 4 februari 2017 kl 19.00. På scen c:a 20.30. Ålder 18 år.

And the Great Unknown- skivrelease!

Göteborgsbördige Bror Gunnar Jansson växte upp här på Nefertiti. För ganska precis två år sedan höll han en bejublad konsert på Nefertitis scen i och med den svenska lanseringen av hans förra solo-album -?Moan Snake Moan-?. Även om -?Moan Snake Moan-? i övrigt inte märktes av så mycket här i Sverige, nådde den stor framgång utomlands. Framförallt i Frankrike, med över fem tusen sålda fysiska exemplar, en miljon streams, utvald till programmet Album de la Semaine (veckans skiva) i Canal+, prisad i de största tidningarna (Telerama, Elle, Rolling Stone m.fl.), och omnämd som -?The revelation of the year.-? i Les Inrockuptibles.

I år (2017) släpps både en EP och ett fullängdsalbum som bär titeln "AND THE GREAT UNKNOWN" Part I & II. Och nu är det EPn Part I som når lyssnare och butiker. Musiken är mörk och suggestiv, rå och vacker. Southern gothic, blues och svenskt vemod möts i historier om mördare och vanligt folk. ATGU är inspelad och producerad av Filip Leyman (Anna von Hausswolff, Tempel m.m.) och Christoffer Johansson (som bl.a. producerat Bror Gunnars tidigare album).

Multi-instrumentalisten, en-persons-orkestern, Bror Gunnar Jansson (sång, gitarrer, trummor, slagverk, saxofon m.m.) kommer också ha med sig ett antal musiker. Exakt vilka det rör sig om är ännu höljt i dunkel, men förbered dig på en kväll utöver det vanliga.

-?Jag är stum av beundran inför Bror Gunnar Jansson och hans skiva. Så pass att jag inte lyckas få alla lovord på pränt. Det här hör nämligen till det bästa jag någonsin hört. Jag lyfter på hatten och önskar Jansson all lycka och välgång. Fast det gör jag mest av egoistiska skäl eftersom jag vill ha fler skivor av honom. Och det genast!-? Daniel Gustavsson, Lira Musikmagasin.

Website

Nearby locations