CIRCUS - CINEMA AND SPAGHETTI - SEX MOB PLAYS NINO ROTA - 13 Mar 2015

CIRCUS - CINEMA AND SPAGHETTI - SEX MOB PLAYS NINO ROTA

CIRCUS - CINEMA AND SPAGHETTI - SEX MOB PLAYS NINO ROTA

Music

Nefertiti

Nefertiti

Short description

"My films, like my life, are summed up in circus, spaghetti, sex, and cinema.” Federico Fellini Fellini sa detta, men Nino Rota kunde tonsätta det. För vad vore filmmusiken utan Nino Rota. En Italiensk kompositör som fått oss filmälskare att drömma oss bort till en filmvärld med musikens magi. La Strada, Amarcord, La Dolce Vita, Roma. Filmerna är många, en för evigt klassik Fellini och för evigt tidlös Nino Rota.

Description

"My films, like my life, are summed up in circus, spaghetti, sex, and cinema.” Federico Fellini

Fellini sa detta, men Nino Rota kunde tonsätta det. 
För vad vore filmmusiken utan Nino Rota. En Italiensk kompositör som fått oss filmälskare att drömma oss bort till en filmvärld med musikens magi. La Strada, Amarcord, La Dolce Vita, Roma. Filmerna är många, en för evigt klassik Fellini och för evigt tidlös Nino Rota. 
New York baserade jazzbandet Sex Mob med trombonisten Peter Bernstein som ledare har under 20 års tid lyckats skapa covers på ett naket och samtidigt förtrollande sätt, på så vis har de även lyckats fånga lyssnare. 
Från ABBA´s ”Fernando” till avangardiska tolkningar av John Barrys ikoniska filmusik, är nu Sex mob tillbaka i studion efter sju års uppehåll. Denna kväll kommer Nino Rota och Fellini att återuppstå och vi kommer att få höra tolkningar av den gamla tidens balladvärld. La dolce Vita med New Orleans Blues Swing, det är nostalgi, det fräscht, det är film, circus och spaghetti! 
Salute!

Steven Bernstein - tp.
Briggan Krauss - sx.
Tony Scherr - b. 
Kenny Wollesen - tr.

Nearby locations