Cirkus Cirkör - Under - 12 Nov 2017 | Stora Teatern

Cirkus Cirkör - Under

Cirkus Cirkör - Under

Entertainment

Stora Teatern

Stora Teatern

Short description

Cirkus Cirkör - Under

Description

Cirkus Cirkör - Under

Cirkus Cirkör är tillbaka på Stora Teatern med den avslutande delen i trilogin med ”under”-tema. Det svenska nycirkuskompaniet behöver knappast någon introduktion. Deras poetiska, drömska utmanande, tekniskt och musikaliskt avancerade föreställningar har hänfört publiker världen över i många år. Inte minst på Stora Teatern, där de återkommit gång på gång de senaste åren, senast i Philip Glass opera Satyagraha tillsammans med Folkoperan.
Åtta människor kraschar. Åtta människor, mitt i världen, tar sig an luftrummet för att hantera det och slutligen övervinna det. Föreställningen Under handlar om människans ständiga försök att utmana tyngdlagen, om den eviga konflikten mellan människa och väder. Och om att tämja det otämjbara.

– För att skapa Under har jag tagit klivet bort från fast mark. Jag har kastat mig ut från höga höjder, känt doften av moln och fascinerats av underlaget som närmar sig. Konstruerat luftplattformar som ljudlöst glidit fram över marken förankrade i luftballonger. Med dessa nya perspektiv tar jag mig nu an en verklighet där allt är för högt, för stort, för tungt och för svårt. Intensiteten skruvas upp. Vi gör allt fullt ut berättar regissör Olle Strandberg.

Under är den tredje och avslutande delen i regissören Olle Strandbergs Under-trilogi. Tematiken om den oundvikliga kraschen och återkomsten har Olle tidigare utforskat i föreställningarna Undermän (2010) och Underart (2014) – två Cirkus Cirkör-föreställningar som turnerat världen runt.

Nearby locations