Courtney Marie Andrews - 18 Mar 2017 | Pustervik

Courtney Marie Andrews

Courtney Marie Andrews

Music

Pustervik

Pustervik

Short description

Courtney Marie Andrews

Description

Courtney Marie Andrews

Den rastlösa själen Courtney Marie Andrews har med albumet "Honest Life" hittat hem, och fått sitt genombrott längs vägen. Efter att ha lämnat hemmet för det turnerande livet som musiker redan som 16-åring fann Courtney Marie sig själv efter 10 år längs vägarna med ett hjärta krossat av hemlängtan efter flera månader på turné i Europa. 

 

Det var här i längtan efter familj, nära och kära som de första sångerna till "Honest Life" skrevs, albumet som nu introducerar henne för Europa när det släpps via Loose Music (Sturgill Simpson, Justin Townes Earle, The Handsome Family) i januari och som spås göra Courtney Marie Andrews till ett av årets utropstecken på americanascenen. Plattan kom redan 2016 i Staterna och omskrevs som ett av årets starkaste, det hamnade på årsbästalistorna hos American Songwriter, Rolling Stone, NPR och Stereogum och har redan belönats med toppbetyg i Uncut, Mojo och utsetts till månadens album av Rough Trade. Rolling Stone har också utsett henne till en av "10 New Country Artists You Need to Know". 

 

"Honest Life" är en imponerande samling sånger om att bryta upp, oerhört känsligt och och välkomponerat från en artist som hyllats av kollegor som Ryan Adams och Damien Jurado (Andrews har länge varit gitarrist i Jurados band). De tidlösa melodierna ekar av den gyllene tid runt 67-73 då Laurel Canyon dominerades av Ladies of the Canyon, tänk Linda Ronstadt tolka Joni Mitchell så kommer du nära, andra stunder går tankarna till en mer countryfierad version av Nathalie Prass's Southern soul.

 

 


Insläpp: 19.00
Pris: 180 kr
Åldersgräns: 18 år
Plats: Matsalen

Nearby locations