DUNGEN - HÄXAN - 04 Feb 2017 | Pustervik

DUNGEN - HÄXAN

DUNGEN - HÄXAN

Music

Pustervik

Pustervik

Short description

DUNGEN - HÄXAN Biljett: 350 kr

Description

DUNGEN - HÄXAN

Dungen - Häxan / The Adventures of Prince Achmed + Konsert 
Sittplats i stora klubben under filmen och ståplats under konserten. 
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg 
Lördag 4 februari 2017 kl 20.00 
På scen c:a 20.30 
Öppet till 03.00 
Ålder 18 år 

En helafton med Dungen i två delar. 

Dungen följer upp sitt senast albumsläpp med turné. 

Kvällen inleds med att gruppen framför musiken från senaste albumet "Häxan" till en visning av "The Adventures of Prince Achmed" - Lotte Reiniger’s animerade film från 1926. 

Konsertens andra del blir en traditionell Dungenkonsert med material hämtat ur gruppens digra repertoar. 

Historien om Dungen börjar med multiinstrumentalisten och bandets frontperson Gustav Ejstes runt år 2000 och de inspelningar som blev det självbetitlade debutalbumet släppt i en upplaga på 500 exemplar på vinyl. När Dungen börjar spela live skapas snart det demokratiska bandet och dess fasta grund.

En rad mycket högkvalitativa album följer och i dom hörs ekot av den svenska proggrörelsens musikaliska friheter och experimentlusta som alltid är närvarande i Dungens kosmos. Dock utan de politiska förorden eller pekpinnarna. Dungen har förvaltat och utvecklat arvet av svensk progg och folkmusik med fingerspetskompetens. Låtmakeriet har alltid legat på en utomordentlig nivå med allt från rena hits till djuplodande effektdrivet ös och vackra evergreens så som Du E För Fin För Mig från 2004 års Ta Det Lugnt.

Dungen består förutom Gustav Ejstes av gitarristen Reine Fiske, bassisten Mattias Gustavsson och trummisen Johan Holmegard. Alla aktiva i ett flertal projekt bredvid Dungen så som The Amazing, Life On Earth med flera. Gustav Ejstes har vi senaste åren även sett och hört i Amason. Det närmaste ett supermusikband vi har i Sverige.

Senaste skivan Häxan är inspelad med Mattias Glavå och är ett soundtrack till "The Adventures of Prince Achmed" - Lotte Reiniger’s animerade film från 1926. Kvällens första del är en visning av filmen och Dungen uppför musiken från Häxan.

Konsertens andra del blir en traditionell Dungenkonsert med material hämtat ur gruppens digra repertoar. Ett makalöst liveband i ett unikt sammanhang denna kväll!


Insläpp: 20.00
På Scen: 20.30
Åldersgräns: 18 år
Plats: Stora Klubben

Nearby locations