Firefox AK - 22 Sep 2017 | Pustervik

Firefox AK

Firefox AK

Music

Pustervik

Pustervik

Short description

Firefox AK Live på Pustervik!

Description

Firefox AK

Live på Pustervik!

Separationen, förälskelsen och en intensiv längtan efter en nystart är ständigt närvarande på "Beginnings".

Andrea Kellerman, mer känd som Firefox AK, har skapat fem spår som fångar vemodet när någonting tar slut men även spänningen och pirret när någonting annat tar vid.

Vi tas med på en resa som beskriver olika skeenden. Känslan av att vara ung och oövervinnerlig i ”Fireflies”, skriven tillsammans med Ludwig Bell, liksom känslan när attraktion och förälskelse blir destruktiv som i den dansanta singeln "Wildfire" som släpptes i april, samt uppgivenhet över allt som har gått förlorat i inledningsspåret ”Shake it".

"The Sweetest" ger oss inblick i ett annat sorts kärleksförhållande.
I den här pärlan har Andrea tillsammans med vännen Annika Norlin (Säkert!, Hello Saferide) fångat historien hos någon som väljer att inte agera på sina känslor med respekt av den andra kvinnan.

Sedan är vi framme vid själva avslutet. I "Closure" befinner sig kärleksparet vid det oundvikliga. Saker måste avslutas för att någonting annat, någonting bättre, ska kunna få plats. Det krävs en nystart. Tillsammans eller var och en för sig.

Musikaliskt började det egentligen redan med "One Last Time”, duetten med Elias. Låten var den sista Andrea skrev till EP:n "A New Shape" (2016) och den har också pekat ut vägen "Beginnings". Det långsamma tempot, de tunga synthmattorna, de flerstämmiga körerna och den analoga ljudbilden gav en känsla som hon ville hitta tillbaka till med nya släppet.

Resultatet är en sammanhållen EP som hela tiden, både textmässigt och musikaliskt, följer en röd tråd. En vilja att inte stagnera och att istället fortsätta söka nya utmaningar. En nystart.

"Beginnings" producerades av Claes Björklund (iamamiwhoami) och mixades av Lasse Mårtén, samma team som låg bakom den miljon-streamande EP:n ”A New Shape” som kom i slutet av förra året.

Nearby locations