Fireside - 09 Dec 2016 | Pustervik

Fireside

Fireside

Music

Pustervik

Pustervik

Short description

Fireside Live på Pustervik!

Description

Fireside
Live på Pustervik!

År 1992 inleddes det kapitel i svensk musikhistoria som fått namnet Fireside.

Även om kapitlet aldrig riktigt avslutats, så har man inte efter tretton års tystnad inte heller vågat hoppas på livstecken. Tills nu. I slutet av året intar ett av Sveriges mest hårdnackade band Debaser Medis i Stockholm och Pustervik i Göteborg för två exklusiva konserter – bandets första framträdande sedan 2003. Kanske blir det deras sista. Ingen vet. Men i ärlighetens namn: det vore väl dumt att chansa med bara två tillfällen. Biljetterna är släppta!

Fireside var under 90-talet och tidiga 00-talet ett av Sveriges mest omtalade band: konsekvent tjurskalliga, my-way-or-the-highway-aktiga noiseprovokatörer, men med ett hjärta som pumpade glödhet lava i ådrorna. Genombrottsalbumet ”Do Not Tailgate” (som vann en Grammis i Sverige) släpptes även i USA på Rick Rubins American Recordings och asfalterade en autostrada på den amerikanska kontinenten för svenska band att färdas på. Genom experimentella ”Elite” (hardcore-fansens nummer ett) och back-to-basics-ångvälten ”Get Shot” har Fireside upprätthållit en oöverträfflig standard som bär alla förtecken av guld- och legendarstatus.

Så vad är det som manar Fireside att ställa sig på scen år 2016? Utan att egentligen veta så går det nog att anta att det är av samma anledning som när de 1992 knäppte på förstärkarna för första gången och skapade ett svårslaget fotavtryck i den svenska rockhistorien: av kärlek till musiken.

Många har beklagat deras tystnad under dessa många år och när det nu står klart att Fireside återvänder för två exklusiva kvällar, så är det en välkommen låga i både decembermörkret och i våra liv.

Nearby locations