Gästspel - Vägus - 04 Feb 2015 | Göteborgs Konserthus | GSO

Gästspel - Vägus

Gästspel - Vägus

Music

Göteborgs Konserthus

Göteborgs Konserthus

Short description

Kärlek och död är ledorden när Vägus i sällskap med Sveriges främsta unga Wagnersångare - sporanen Emma Vetter och tenoren Michael Weinius, framför delar ur Wagners passionstragedi Tristan och Isolde. Från förspelets första smäktande toner till Liebestods (kärleksdödens) slutgiltiga ro skildras i toner allt vad det innebär att vara människa och att älska.

Description

Kärlek och död är ledorden när Vägus i sällskap med Sveriges främsta unga Wagnersångare - sporanen Emma Vetter och tenoren Michael Weinius, framför delar ur Wagners passionstragedi Tristan och Isolde. Från förspelets första smäktande toner till Liebestods (kärleksdödens) slutgiltiga ro skildras i toner allt vad det innebär att vara människa och att älska. 

Kärlek och död är temat också i konsertens första del. Vad ligger bakom de oemotståndliga melodierna och den överväldigande dramatiken i Tjajkovskijs musik? Vägus stämmer upp i en hyllning till mästaren med höjdpunkter ur hans största hits.

VÄSTRA GÖTALANDS UNGDOMSSYMFONIKER

Vägus
 – Västra Götalands ungdomssymfoniker – drivs av Kultur i Väst och består av 80 av regionens bästa musiker i åldrarna 14-20 år. Orkestern turnerar i Västsverige varje höst och vår, ger skolkonserter i Västra Götaland och även konserter för allmänheten. Musiken framförs med den omisskänneliga lust och energi som blivit Vägus speciella kännetecken.

Kultur i Väst, i samarbete med GSO och RUM

VÄSTRA GÖTALANDS UNGDOMSSYMFONIKER
DIRIGENT SIMON PHIPPS

Nearby locations