Hans och Greta på Göteborgsoperan - 10 Jan 2015 | Göteborgsoperan

Hans och Greta på Göteborgsoperan

Hans och Greta på Göteborgsoperan

Music

Göteborgsoperan

Göteborgsoperan

Short description

Välkommen till en hisnande upplevelse när vi för första gången spelar Humperdincks mästerverk. Hans och Greta är en dramatisk och svindlande vacker sagoopera, för vuxna och modiga barn.

Description

Välkommen till en hisnande upplevelse när vi för första gången spelar Humperdincks mästerverk. Hans och Greta är en dramatisk och svindlande vacker sagoopera, för vuxna och modiga barn.

Hans och Gretas föräldrar är stressade. Hela tiden. Så barnen får fantisera på egen hand och leken tar dem allt längre bort från hemmet. Plötsligt är de vilse, mitt i en mörk skog. En daggtomte kommer flygande, ett hus gjort av godis dyker upp ur marken och en häxa, som påminner väldigt mycket om någon de känner väl, är alldeles för snäll …

Efter en betydande karriär får Matilda Paulsson nu möta Göteborgspubliken som Hans, medan Gretas roll delas av Elisabeth Meyer (t o m 19/12) och Sofie Asplund (f o m 7/1) – den sistnämnda kunde upplevas i vårt hus som Maria i West Side Story och som Susanna i Figaros bröllopSusanne Resmark borgar för att den pepparkaksbakande häxan blir alldeles lagom skräckinjagande.

Tyskfödde dirigenten Henrik Schaefer, musikalisk ledare för GöteborgsOperans Orkester, har denna musik med sig sedan barnsben. För regin står Katharina Thoma, som gjorde underverk med Richard Jones uppsättning av Billy Budd förra säsongen.

Biljettkassa:

Tel. 031-13 13 00

Fax. 031-10 80 51

E-post. 

biljetter@opera.se

Nearby locations