JAG ÄR JENNY // PERFORMING ARTS SCHOOL - 24 May 2015 | Stora Teatern

JAG ÄR JENNY // PERFORMING ARTS SCHOOL

JAG ÄR JENNY // PERFORMING ARTS SCHOOL

Entertainment

Stora Teatern

Stora Teatern

Short description

Missa inte avgångsstudenterna på Performing Arts Schools slutproduktion Jag är Jenny på Stora Teaterns Stora scen 22-24 maj. Musikteater i en ny spännande form.

Description

Missa inte avgångsstudenterna på Performing Arts Schools slutproduktion  Jag är Jenny på Stora Teaterns Stora scen 22-24 maj. Musikteater i en ny spännande form.

Handling: Efter fyra dagars tågresa anländer den svenska sångerskan Jenny till Anhalter Bahnhof i Berlin. Det är i början på januari 1927 och Jenny har upptäckt homo- och bisexuella drag hos sig själv. I Berlin skall hon antingen söka hjälp inom psykoanalysen som är en ny vetenskap mot det gift hon bär i sin kropp. Om detta inte fungerar ska hon leva ut sitt gift på Berlins hundratals klubbar för alla som hon. De som bär på samma gift. Till Berlin har Jenny kommit för att leva eller dö.
I Berlin lär hon känna konstnärerna och de intellektuella. Hon fångas av deras samtal. Här finns framtiden. De älskar, skriker, diskuterar, super och sjunger. Tillsammans skapar de en vision, en bild, av framtiden som de omsätter i ord, poesi, musik, filosofi, dramatik, matematik, naturvetenskap i oförglömliga bilder. Här blandas doften av terpentin, gin och vodka med surrealistiska ljud från dadaister, surrealister, modernister och alla ismer med långa matematiska ekvationer som skrivs ner på kafébordens dukar. Allt till musiken från ett ostämt piano, spelad av en märklig och udda judisk kompositör.

Allt är som en enda stor mosaik med mängder av små olikfärgade bitar. Står man nära ser man bara den enskilda lilla biten men backar man några steg så ser man helheten och en bild framträder.
”Alla är vi mycket olika men ändå lika. Vi bär alla på samma gift på ett eller annat sätt. De är Jennysar som jag. Jag älskar Berlin jag vill ha ett barn med Berlin samtidigt hatar jag den. Det är en hemsk stad. Det känns som jag befinner mig i mittpunkten, i själva koncentratet av en döende värld.

I snart 100 år har 

Kurt Weill
s musik fångat en hel värld. Hans genombrott kom 1927 i samarbetet med Bertolt Brecht och Tolvskillingsoperan, vidare med Mahagonny, Lady in the Dark, One touch of Venus och Lost in the Stars, bara för att nämna några få. Hans musik har tolkats av mängder av artister som t.ex. Louis Armstrong, Frank Sinatra, Doors, Nina Hagen, Bob Dylan, Robbie Williams, Ella Fitzgerald, David Bowie, Tom Waits, Lou Reed, Anne Sofie von Otter och många, många fler. I Berlin to Broadway finns hans musik samlad från tiden 1927-1949. Från Tolvskillingsoperan till hans sista musikal Lost in the Stars på Broadway, dit han flydde undan nazisterna. På svenska har vi kallat den ”
Jag är Jenny
”.

KURT WEILL — BERLIN TO BROADWAY.? Med avgångstudenterna på Performing Arts School.?

Musical Supervisor 

BJÖRN DOBBELAERE
? Head of Musical Theatre, Royal Academy of Music, London
Kapellmästare 
SVENNA DAHLBERG
?
En föreställning av 
HANS BERNDTSSON
 och 
RAN HAMILTON
 i samarbete med kollegiet vid Performing Arts School?
Presented by arrangement with 
JOSEF WEINBERGER LIMITED
, London on behalf of 
MUSIC THEATRE INTERNATIONAL
, New York.

Nearby locations