Järpvik+Mira Aasma - 13 Jan 2017 | Pustervik

Järpvik+Mira Aasma

Järpvik+Mira Aasma

Music

Pustervik

Pustervik

Short description

Järpvik+Mira Aasma Biljett: 100 kr

Description

Järpvik+Mira  Vi startar 2017 med 2 lokala band som det surrades rejält om under 2016.


Mira Aasma släppte sin debut-EP våren 2016 och hyllades direkt av Noisey, Nordic By Nature, Bon och Gaffa. Den 20-åriga artisten, med rötter i Göteborg, rör sig sömnlöst mellan genrer och uttryck – allt understött av en direkt igenkännlig, stark och fascinerande röst. Vi får ett drömskt ljudlandskap där elektroniska beats och avancerade körer möter synthar och gitarrer.

Läs Bons fina intevju med Mira: 

http://bon.se/article/mot-mira-aasma/


 Lyssna på:

"A white hot blizzard of electronica" - Noisey

"Her most captivating effort yet" - The405

"Mesmerising popsong" - Nordic By NatureJärpvik
Om andra började sin resa på en landsväg så hängde jag nog med på en grusväg vid sidan av. Jag låg hemma i Vänersborg och lyssnade på Captain Beefheart medan mina klasskamrater dansade till Aqua eller mimade till senaste Spice Girls-hiten.
Åtta år gammal tog mina bröder med mig på Kjell Höglund på Café Elogé. Detta förändrade mig. 15 år senare hade jag turnerat runt hela Europa i mitt punkband Affordable Hybrid Musiken och kärleken. Jag gick in i båda med hela själen. Det kanske är onödigt att säga att det tog hårt när jag blev dumpad första gången. När illusionen om att allt varar för evigt dog. Det var Nick Cave som blev min tröst i ensamheten. Senare kom John Holm och Conny Nimmersjö. På svenska kom musiken ännu närmare. Ett lager försvann och musiken blev ren. Här väcks idén till att själv göra nått liknande.
Några enkla inspelningar av låtarna spreds i bekantskapskretsen och min inbox fylldes av euforiska mail. Efter lite omvägar hittar jag fram till Welfare Sounds i Göteborg. Där hade flera av de musikprofilerna jag beundrat under uppväxten i Vänersborg byggt ett nytt hem. Cirkeln var sluten. Vägen fortsätter. Livet är allt en bra häftig resa.
Albumet är nästan klart kommer någon gång under 2017. Tänk Johnny Marr spelar soul i Göteborg. Lyssna!
Singlarna ”Håll mig hårt i handen” och ”Såga av mig på mitten” finns ute nu!


Pustervik, Järntorget, Göteborg
Fredagen den 13 anuari
Dörrar kl 22
Åldersgräns 20 år, 18 år med förköp

DJ's Stora Klubben: 
Frida Lernstål

DJ´s Matsalen: Instant Crew

Varmt välkomna!

Insläpp
: 22.00
Pris
: 100 kr
Åldersgräns
: 18 år
Plats
: Stora KlubbenAasma

Nearby locations