Jonathan Johansson - 17 Dec 2016 | Pustervik

Jonathan Johansson

Jonathan Johansson

Music

Pustervik

Pustervik

Short description

Jonathan Johansson Live på Pustervik!

Description

Jonathan Johansson
Live på Pustervik!

Malmöartisten Jonathan Johansson uppträder på Pustervik. Under hösten kommer han att släppa sitt fjärde album.

 Det är en tidig spelning med dörrar kl 19. Vi återkommer med ungefärlig speltid längre fram. Men vi kan redan nu berätta att du ska vara redo att köpa biljett kl 10 på onsdag!

Jonathan Johansson är den svenska popens ledsagare mellan det ljusa och det mörka. Mellan nattsvart sorg och solig eufori har han skapat ett eget universum och cementerat sin position som en av landets främsta leverantörer av briljant pop. Som tung backup till detta påstående finner vi hans tidigare verk:

– En Hand I Himlen (2008) – Ett underbarn i notform, Grammis-nominerad och allmänt älskad.

– Klagomuren (2011) – Evolution genom revolution; samma DNA men en annan kropp, större och mörkare.

– Lebensraum! (2015) – Tvivel slängt över krossat glas. Total självrannsakan som ekade överallt på klubbarna, på radion, genom små högtalare från en mobiltelefon. Vi lyssnade överallt. ”Ny/Snö” och ”Alla Helveten” tog fronten och släppte sedan aldrig taget.

Jonathan Johansson släpper sitt fjärde album senare i höst. Titeln är Love & Devotion och efter att ha lyssnat på de senaste singelsläppen ”Real Thing” och ”Sommarkläder” kan vi ana ett nytt naket och kraftfullt avtryck i den påklädda men ack så sköra samtiden. Vi har här att göra med en artist som inte tycks lämna något åt slumpen, som blandar svart med vitt och frambringar guld.

– Jag gör album, har alltid gjort och kommer fortsätta göra det. Det här är en berättelse om att hitta hem hos en person. Om tvivel och självhat som står i vägen. Men att det går att komma hem. Eller, att i alla fall blint inbilla sig att man gjort det.

Hans katalog har genom åren byggt en mäktig plattform där liveartisten Jonathan Johansson kan stå tryggt förankrad och obekymrat lekfullt ta ut svängarna och beröra hela känsloregistret. Malmö-sonen spelar på en nivå som skapar kraftig svindel halvvägs upp. Årstidens naturliga mörker får lov att vika hädan, för den här hösten kommer att lysas upp av Jonathan Johansson.

Nearby locations