Jultrad-I-Trion 2016 - 20 Dec 2016 | Göteborgsoperan

Jultrad-I-Trion 2016

Jultrad-I-Trion 2016

Music

Göteborgsoperan

Göteborgsoperan

Short description

Jultrad-I-Trion 2016 50-395 kr

Description

Jultrad-I-Trion 2016

En julshow för hela familjen.
Musikal av Tobias Ahlsell, David Lundqvist och Andreas Wängdahl.
Efter två succéår har det blivit något av en tradition att i julrelaterade kriser anlita den allra bästa hjälp som finns att tillgå: N.U.S.T. – Nordpolens underrättelse- och säkerhetstjänst. Första året blev uppdraget att lösa gåtan om vem som stulit barnens önskelista, och i fjol förenade trion hopp och magi för att hjälpa julens stjärna tillbaka upp till himlavalvet.
Jultrad-i-trion är ett musikaliskt äventyr med klassiska julsånger, opera och poplåtar. Musikalartisterna i Duratrion – Tobias Ahlsell, David Lundqvist och Anders Wängdahl – får sällskap på scen av sångare, musiker, oväntade karaktärer och allsköns hjälpredor. Årets mysterium är än så länge höljt i dunkel, men känt är att Jultrad-i-trion precis som tidigare år kommer att bli späckat med humor och överraskningar för alla åldrar och smaker.
 

Lokal: Stora Scenen

Göteborgsoperan är ett operahus vid Lilla Bommen i Göteborg, på Göta älvs södra strand. Operan är byggd på Packhuskajens nordöstra ändpunkt, ungefär där Länscellfängelset en gång låg


År 1959 föreslog regissören vid Göteborgs stadsteater, Carl Johan Ström, att en ny musikteater skulle uppföras bredvid Stadsteatern på den tomt vid Götaplatsen där senare det nya Göteborgs stadsbibliotek kom att förläggas. Musikteatern skulle därigenom få närhet till Stadsteatern och Göteborgs konserthus. Ett förslag till en radikal ombyggnad av "Storan" (Stora teatern), presenterades 1962 av arkitekt Per Axel Ekholm på stadens uppdrag. Förslaget innebar att salongen utvidgades bakåt med cirka 230 nya platser och en stor tillbyggnad för scenutrymmen motsvarande Storans halva volym, projekterades i avvikande stil sydväst om teatern. Kostnaden beräknades till 19 miljoner kronor. Konserthusarkitekten Nils Einar Eriksson lade 1963 fram ett originellt förslag till utbyggnad av konserthuset med en teatersalong för 1 300 platser västerut jämte scenutrymme och en enda sidoscen. Kostnad beräknades då till 30 miljoner kronor. Förslaget som avsåg en nära knytning mellan verksamheterna, avslogs som scentekniskt för djärvt.

Website

Nearby locations