Les Big Byrd + Support Ian Person - 12 Jun 2015 | Pustervik

Les Big Byrd + Support Ian Person

Les Big Byrd + Support Ian Person

Music

Pustervik

Pustervik

Short description

I maj kommer Les Big Byrd vara aktuella med två släpp och du kan redan nu förhandslyssna på låten "I woke up in a dream" som finns på A Recordings-ep'n.

Description

I maj kommer Les Big Byrd vara aktuella med två släpp och du kan redan nu förhandslyssna på låten "I woke up in a dream" som finns på A Recordings-ep'n.

Ni som känner till Les Big Byrd är redan bekanta med deras trippiga spacerock med pulserande, motorik beats virvlande mellotroner, bandekon och dessutom den karakteristiska känslan för melodier ständigt närvarande. Plattorna som är inspelade i Stockholm under de mörka månaderna av skandinavisk vinter, har en genomgående svärta i texterna och tydliga stråk av melankoli i melodierna. Men trots det finns ett tydligt eteriskt ljus som glimrar igenom den stenade stäm-sången och de skimrande tolvsträngade gitarr-riffen.

”Om du bor i en kall, mörk stad täckt av snö halva året, måste du söka extra mycket för hitta en gnista av ljus i musiken och inuti dig själv istället” säger Jocke Åhlund.

Ian Person

Som låtskrivare och gitarrist i banden Union Carbide Productions och The Soundtrack Of Our Lives är Ian Person en av Göteborgs största och viktigaste rockpersonligheter de senaste 20 åren. Efter att The Soundtrack Of Our Lives bestämt sig att gå skilda vägar har den frenetiske låtmakaren Ian Person samlat på sig mängder med urstarkt material,  och under demonproducenten Don Alsterbergs (Graveyard, Junip) övervakan börjat spelat in en platta som planeras släppas under hösten 2015

.

Influenser som Kurt Vile. My Morning Jacket och The War On Drugs går att höra genom ekon av klassisk rockhistorik, från en man vars musikaliska erfarenheter sträcker sig långt bortom de vildaste drömmar.

Ian kompas av de unga begåvningarna Albatross.
 
 

DJ´s presenteras inom kort


Insläpp: 22.00

Pris: 120 kr

Åldersgräns: 18 år

Plats: Stora Klubben 

Nearby locations