LISA BJÖRÄNGE QUINTET - 06 Jun 2015 | Nefertiti

LISA BJÖRÄNGE QUINTET

LISA BJÖRÄNGE QUINTET

Music

Nefertiti

Nefertiti

Short description

Hoob Records presenterar Lisa Björänge Quintet med nysläppta albumet Bang! Lisa Björänge är en jazzvokalist som kommit fram på senare år och kan beskrivas som en av de mest uttrycksfulla rösterna i Sverige. Uppväxt i en jazzmiljö på egna villkor vågar sig Lisa Björänge på en popresa som använder sig av jazzens oändliga möjligheter.

Description

Hoob Records presenterar Lisa Björänge Quintet med nysläppta albumet Bang!

Lisa Björänge är en jazzvokalist som kommit fram på senare år och kan beskrivas som en av de mest uttrycksfulla rösterna i Sverige. 
Uppväxt i en jazzmiljö på egna villkor vågar sig Lisa Björänge på en popresa som använder sig av jazzens oändliga möjligheter. 


Med egna kompositioner och särskilt utvalda poplåtar ur ABBA´s och Beatles låtskatter lyckas Lisa lyfta fram texterna samtidigt ge rum för musikerna att växa i. Hon menar att dessa odödligt fina låtar älskar att bli spelade och tål att man tänjer och böjer på dem ordentligt. Tillsammans med de isärplockade ABBA-låtarna samt Beatles favoriten ”Help” varvas de egna alstren. Man kan höra kvintettens alldeles egna sound och attityd. Ett litet paket lekfull musik av bästa märke! 

Lisa Björänge –s. 
Klas Toresson –sx. 
Fabian Kallerdahl –p. 
Pär-Ola Landin b.
Jon Fält –tr.

Nearby locations