Los Fastidios + Blisterhead - 14 Sep 2017 | Pustervik

Los Fastidios + Blisterhead

Los Fastidios + Blisterhead

Music

Pustervik

Pustervik

Short description

Los Fastidios + Blisterhead

Description

Los Fastidios + Blisterhead

Live på Pustervik!

Blisterhead har förmodligen turnerat sedan du gick på dagis. Det närmar sig 20 år med punkrock av rock'n´roll-karaktär.

Los Fastidios (ITA) – på scen ca kl 21.00

”C'mon C'mon
C'mon C'mon
C'mon C'mon antifa hooligans

In the streets, on the terraces
We are singing and we scream
All our hate for the nazi scum
We are coming: stop to run!”

Känns den igen?
Man behöver inte göra mer än citera Los Fastidios klassiska anti fascist-slagdänga ”Anti-Fa Hooligan” för att folk ska höja ögonbrynen igenkännande. Vem har inte suttit på den klassiska och mycket saknade festivalen Augustibuller med en bärs i ena näven och den andra knuten i luften skrålandes till det mästerverket? Vem har inte laddat upp med den på väg för att demonstrera mot alla vidriga nazis som sjukt nog får chansen att demonstrera på våra gator och torg?

Nu är dock Los Fastidios mycket mer än bara en låt såklart, men då jag med många har så otroligt starka minnen kopplade till dom p.g.a den så måste jag belysa just den låten.

Men det är just det, Los Fastidios är absolut inget one hit wonder-band. De är snarare ett utav de mest hårt arbetande banden, ständigt på turné världen över. Första gången jag såg deras merchbord när jag bokade dom på Henriksberg blev jag helt tagen. De fick metalbanden att se ut som nybörjare. Proffs ut i fingerspetsarna och mer än hel merchbutik än ett merchbord. De hade tamejfan allt i merchväg.

Med sin nya platta ”The Sound of revolution” (som släpps på KOB Records i vanlig ordning).är de nu tillbaka i Göteborg igen. Förra året sålde de slut på Musikens Hus ihop med Trubbel och nu är det dags att inta Pusterviks stora scen ihop med sina gamla vapendragare o vänner i Blisterhead!

Musikaliskt har Los Fastidios grunden i streetpunken men det luktar ömsom ska, oi!/rocksteady/reggae med en portion rocknroll kryddat med gatusoul!

Lyriken är även den extremt viktig i Los Fastidios musik och belyser viktiga kamper såsom anti-rasism, att kämpa för djurens rätt, rätten till frihet, kampen mot all diskrimination och givetvis kampen mot det kapitaliiska systemet. Det är givetvis inte bara hat mot överheten utan det finns många rökare som handlar om att bara få sig ett gött garv också men det jag vill få fram mest är väl att de tillhör de banden vars texter samt åsikter är intressanta att sätta sig in i.

Blisterhead – på scen ca kl 20.00

Från Tromsö till Napoli, London till St. Petersburg. Blod, svett och tårar. Bomber, MTV och The sound of unity. Gitarriff från 1977, basgångar från 1957 och fortfarande, efter mer än 300 spelningar med otaliga förband och huvudakter, alltjämnt obesegrade punktrummor. Sparkar alltid uppåt, aldrig neråt.

Den nya EP:n Border Control är inspelad live i studion The Panic Room med Thomas "Plec" Johansson 2016. Lite snabbare, lite mer utrymme för den mänskliga faktorn och resultatet är om möjligt lite svängigare. Den här skivan tar tempen på vår omvärld på ett mer direkt sätt än bandets tidigare släpp. Flyktingars kamp för att överleva och bristen på empati bland oss andra är det centrala temat för hela skivan.

Nearby locations