Lunchvisning - På kung Oscars tid - 21 Sep 2017 | Vänersborgs museum |

Lunchvisning - På kung Oscars tid

Lunchvisning - På kung Oscars tid

Entertainment

Vänersborgs museum

Vänersborgs museum

Short description

Lunchvisning - På kung Oscars tid Fri entré!

Description

Lunchvisning - På kung Oscars tid

Fri entré!

Låt oss ta dig med på en tidsresa bort till tiden runt sekelskiftet 18-1900 i en visning på 20 minuter i den nya utställningen på Vänersborgs museum. Visningen är kostnadsfri och startar 12.15.

Tändsticksfabrikerna, telefonen, bilen, fonografen, Sveriges gemensamma tid, folkrörelserna, fotogenlamporna, elektriciteten, skofabrikerna, järnvägarna, industriutställningarna – den stora framtidstron. Ja, allt detta hör den Oscarianska tiden till.

Detta är tiden då museet byggdes samt då mycket av det som skulle bli det moderna 1900-talets Sverige skapades. Industrier grundades, städerna växte, emigrationen nådde sin kulmen och de sociala skillnaderna var enorma.

I utställningen På kung Oscars tid försöker vi fånga några glimtar av denna mångfacetterade och omvälvande tid – såväl nationellt som lokalt. Ni bjuds att titta in i änkefru Emilia Appelbergs salong eller fabriksarbetarfamiljen Jakobssons spisrum – två hem från samma tid, i samma stad men ändå så olika.

Utställningen visar även ett rikt urval av föremål från tiden med allt från keramisk design till ny teknik, leksaker, fotografier och tidens populära souvenirer. Varför inte också passa på att ta sitt porträtt i den tidstypiska fotoateljén.

Kommande lunchvisningar:
28/9 Adolf Andersohn - filantropen, samlaren och resenären
5/10 Axel Eriksson - Slaktarsonen som for till Afrika
12/10 Arkitekturen, konsten och porslinet på museet


 

Website

Nearby locations