Maharajas+Mystery Lights+Blank Tapes - 24 Feb 2017 | Pustervik

Maharajas+Mystery Lights+Blank Tapes

Maharajas+Mystery Lights+Blank Tapes

Music

Pustervik

Pustervik

Short description

Maharajas+Mystery Lights+Blank Tapes

Description

Maharajas+Mystery Lights+Blank Tapes

THE MAHARAJAS – på scen 00.00
The Maharajas är säkerligen en gömd skatt för en del, men de som kan sin svenska garagehistoria hoppar garanterat till av gläjde när de får nys om den här bokningen. 

2014 kom en efterlängtad ny fullängdare vid namn “Yesterday Always Knew” och grundaren Jens Lindberg (The Crimsons Shadows, Stomach Mouths, Maggots m.m.) påpekar att även om det albumet har mer utav ett 70s powerpop-sound över sig så kommer 60´s garagesoundet alltid att var en solid stomme I Maharajas sound.

Lineupen 2016 består fortfarande utav Jens Lindberg samt gitarristen Mathias Lilja(The Strollers), basisten Ulf Gottormsson (The Coroners) men på trummisfronten har det blivit ett byte då Spider snodde Ricard! D ock är det ju ingen orutinerad pojkspoling direkt då Jesper Karlsson tagit över den tronen (trumpallen) För den oinvigde har Jesper piskat skinn I band såsom the Diamond Dogs, Thunder Express, Nymphet Noodlers m.m.


MYSTERY LIGHTS – på scen 23.00
Daptones Records må vara känt som ett av de ledande skivbolagen inom den moderna soulmusiken och har släppt artister såsom Sharon Jones, Charles Bradley m.m, men nu har de tagit ett steg in I rocknrollsvängen då de valde att släppa The Mystery Lights första sjua! Nu kommer de äntligen till Göteborg för första gången och det blir åka av vill jag lova!

Mystery Lights låter mer som ett garageband från Texas på 60-talet än som ett gäng unga snubbar I från Brooklyn som spelar 2016, men vad spelar det för roll när soundet är så här jävla bra?

Läs allehanda visdomsord från diverse jänkare härnedan o tryck sen bara på PLAY o upptäck Mystery Lights storhet själv!

THE BLANK TAPES (US) – på scen 22.00
Förra året hade jag äran att boka in de här goingarna på min födelsedagsfest på Jazzhuset och efter det fenomenala giget känns det grymt att få in även dom på denna Slacker-kväll! 

Mannen som ligger bakom The Blank Tapes är Los Angeles-producenten Matt Adams som ligger bakom dussintals skivsläpp på Burger Records,White Noise, Volcom m.m. 
Blank Tapes på allt ifrån drömsk stonerpop till garagepärlor med sväng!

"it’s notable that Adams continues to amass a jaw-dropping catalog without quite repeating himself." - BUZZ BANDS LA
“’50s and ’60s pop classics with ramshackle warmth.” – SPIN
“Yoke a garage-pop sensibility to ferocious rock riffs.” – THE NEW YORKER
“Perfectly classic sound.” – SF BAY GUARDIAN
“Awesome every time.” – LA WEEKLY
“Evokes Belle and Sebastian, Pavement, and The Black Keys – in a San Fran coffeehouse (just like the old days).” – ROLLING STONE


Vi slutar dock inte fläska med bra artister på scenen utan vi finner även lite extra celebert folk I DJ-båsen! 

I konsertlokalen kommer den kära stockholmsduon Måns från The Maggots samt Anette från Voladoras att bjuda på allt ifrån det bästa från 60-talet till nyare utspejsad musik. Med tanke på deras enorma vinylsamling kan det här inte bli annat än succé!

I matsalen bjuder Wayne (Ice Cream Man blog) på det bästa inom power pop, 60s, punk m.m så du kommer inte undan den bra musiken var du än befinner dig I huset denna dagen!

Fredag 24 Februari 
Club Slacker
Pustervik
Öppet: 21.00-03.00
Entré: 120 kr
Förköp: Pusterviks biljetter samt ticnet.se
På scen: the Maharajas – The Mystery Lights (US) – The Blank Tapes (US)

Åldersgräns: 18 år
Plats: Stora Klubben

Nearby locations