MALMÖ DOCKTEATER - SKVALPET - 31 Oct 2017 | Stora Teatern

MALMÖ DOCKTEATER - SKVALPET

MALMÖ DOCKTEATER - SKVALPET

Entertainment

Stora Teatern

Stora Teatern

Short description

MALMÖ DOCKTEATER SKVALPET – ETT ULTRAREALISTISKT DOCKKAMMARSPEL FÖR VUXNA I SKALA 1:18.

Description

MALMÖ DOCKTEATER
SKVALPET – ETT ULTRAREALISTISKT DOCKKAMMARSPEL FÖR VUXNA I SKALA 1:18.

I en miniatyrvärld i dockskåpsformat får vi bevittna ett repetitionsarbete på en institutionsteater där livet och konsten inte flyter ihop, där heta politiska diskussioner uteblir och osannolika händelseförlopp aldrig inträffar.
Malmö Dockteater fortsätter här sitt arbete med autentiska intervjuer, vardagsrealism i dockformat och estetiska experiment. Med hjälp av 3D-printning, elinstallation och modellbygge bjuds publiken in i teaterarbetets vardag – kollationering, kostymprovning, löneförhandling, repetitioner och arbetsmiljö. Vi möter fastanställda skådespelare, skyddsombud, praktikanter och föreställningens regissör, tillika arbetsledare Erik Holmström.

Skvalpet är en ultrarealistisk dockteaterföreställning som på ett mycket lågmält sätt behandlar teman om makt, idealism, konst och kapitalism.

Idé, koncept & på scen: Erik Holmström
Regi: Erik Holmström & Andrea Edwards
Scenografi: Johan Bergman
Scenografi i scenografin: Sören Brunes
Attributmakeri: Sofia Andersson
Musikkomposition: Cecilia Nordlund & Lotta Wenglén
EN REGI TEATER
Malmö Dockteater är Malmös nyaste teater och unika i Sverige med en dockteaterscen för vuxna. I ett möte mellan bildkonst och teater är vi ett laboratorium för konstruerad verklighet, mekaniska konstruktioner och estetik. Malmö Dockteater drivs av regissören och dramatiken Erik Holmström. Han föreställning har hyllats, fått priser och tagits ut till scenkonstbiennaler.
Website

Nearby locations