MARIANNE FAITHFULL - 11 Nov 2015 | Lorensbergsteatern

MARIANNE FAITHFULL

MARIANNE FAITHFULL

Music

Lorensbergsteatern

Lorensbergsteatern

Short description

Marianne Faithfull gör exklusiv konsert i Göteborg i november Med en karriär som spänner över fem decennier, är sångerskan Marianne Faithfull en av de mest älskade ikoner som kom fram under 1960-talet. Den 10 november i år återvänder hon äntligen till Sverige för en exklusiv konsert på Lorensbergsteatern i Göteborg.

Description

MARIANNE FAITHFULL

Marianne Faithfull gör exklusiv konsert i Göteborg i november

Med en karriär som spänner över fem decennier, är sångerskan Marianne Faithfull en av de mest älskade ikoner som kom fram under 1960-talet. Den 10 november i år återvänder hon äntligen till Sverige för en exklusiv konsert på Lorensbergsteatern i Göteborg.
 

Hennes musikaliska resa startade 1964, då hon började framföra sina folk-inspirerade låtar på caféer och småklubbar runt om i London. När hon vistades i denna sociala miljö mötte hon medlemmarna i Rolling Stones, vars manager Andrew Oldham producerade hennes första singel "As Tears Go By”. Låten som skrevs av Mick Jagger och Keith Richards blev en stor succé och en rad framgångsrika singlar följde, bland annat "This Little Bird" och "Come And Stay With Me."