Oddjob - 13 Jan 2017 | Nefertiti

Oddjob

Oddjob

Music

Nefertiti

Nefertiti

Short description

Oddjob 2017-01-13, kl 19:00

Description

Oddjob
2017-01-13, kl 19:00

Nefertiti presenterar: Oddjob. Nefertiti - Göteborg. Fredag 13 januari 2017 kl 19.00. På scen c:a 20.30. Ålder 18 år.

En musikalisk tripp!

Under snart två decennier har de hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Aldrig rädda för att ta nya grepp om jazzen har de tagit inspiration från och blåst nytt liv i allt från barnmusik till dalkullekulningar och Clint Eastwood.

I år beger sig Oddjob återigen ut på oprövad mark när de tar sig an det legendariska jazzfusionbandet Weather Report. En idé som länge cirkulerat i bandet blev verklighet när det klassiska skivbolaget Amigo Musik ville ge ut en EP för att fira sitt 50-årsjubileum. Här gav Oddjob ut sina tre första album och därför kändes det som en ära att få komma tillbaka för att tolka och hylla sina egna husgudar. Materialet är hämtat från Weather Reports kanske mest kreativa period, 1974-1978 och låtvalen har fallit kanske inte på de mest uppenbara hittarna utan snarare musik som bandet känt sig utmanade av. Som vanligt bjuder Oddjob på spännande överraskningar utan att lämna det patenterade Oddjobska soundet och svänget.

Goran Kajfeš - tp, effekter, congas. Per Ruskträsk Johansson -sx, basklarinett, perc. Peter Forss - b, Daniel Karlsson -p, orgel, synth. Lars Skoglund -" tr, perc.

Biljetter från 270 kr
Ålder 18 år.
Website

Nearby locations