Riddarklubben - 25 Jul 2015 | Bohus Fästning

Riddarklubben

Riddarklubben

Entertainment

Bohus Fästning

Bohus Fästning

Short description

Riddarklubbens riddarskola Hur gick det till när man blev riddare förr i tiden? Hur mycket väger en rustning? Hur funkar ett svärd? Hur besegrar jag i egentligen en kille i helrustning? Varför är riddarnas sköldar målade?

Description

Riddarklubbens riddarskola

Hur gick det till när man blev riddare förr i tiden? Hur mycket väger en rustning? Hur funkar ett svärd? Hur besegrar jag i egentligen en kille i helrustning? Varför är riddarnas sköldar målade?

Det är bara några få av de frågor du får svar på i Riddarklubbens riddarskola. Vi går igenom hur gick från småsven till fullfjädrad riddare. Vi lär också ut tips och trix som du behöver kunna för att bli en modern riddare. Naturligtvis avslutar vi hela skolan med att dubba dig till riddare!

 

Rustningsprovning

Hur känns det vara klädd i plåt från topp till tå? Varför inte prova en riktig rustning! Riddarklubbens barnrustning är precis som en rustning från 1600-talet.

 

Riddardubbning

Dubbning eller riddarslag är den ceremoni där en person utses till riddare. Inför dubbning lovade den blivande riddaren att skydda ”värnlösa” och komma när kungen kallade.

Inför dubbningen i Riddarklubben får du också lova något. Du måste lova att vara en bra kompis!. För det tycker vi Riddarklubben är att uppträda på ett ridderligt sätt. Har du det som krävs?

 

Riddarskola hålls kl. 10.30, 12.00 och 15.00

Nearby locations