SEAN NOONAN BROOKLYN LAGER BAVARIAN TRIO (US) - 05 Jun 2015 | Nefertit

SEAN NOONAN BROOKLYN LAGER BAVARIAN TRIO (US)

SEAN NOONAN BROOKLYN LAGER BAVARIAN TRIO (US)

Music

Nefertiti

Nefertiti

Short description

Musik när den är som bäst, jazzen går ett steg längre och punken lever vidare! Det är punk, postmodern jazz, folkmusik från Bayern, improvisation, klassisk musik, Fela Kuti möter Paul Simon i Graceland, ett brett spektrum som landar i en afro-keltisk energibomb.

Description

Musik när den är som bäst, jazzen går ett steg längre och punken lever vidare!

Det är punk, postmodern jazz, folkmusik från Bayern, improvisation, klassisk musik, Fela Kuti möter Paul Simon i Graceland, ett brett spektrum som landar i en afro-keltisk energibomb. 
Sean Noonan är trummisen, kompositören, producenten från Brooklyn som beskriver sig själv som en ”irländsk griot”. En som samlar på historier och berättelser under sina resor och möten med människor för att sedan göra om som sina upplevelser till råmaterial som han använder i sin musik. Med inspiration hämtad från dramatikern Samuel Beckett teater av absurdum.

Noonan är tidigare känd som trummisen från bandet The HUB som slog igenom på undergroundscenen i Brooklyn 1999, och sedan dess har han medverkat i olika distinkta projekt och samarbetat med artister som Marc Ribot, Susan McKeown, Jamaaladeen Tacuma. Brooklyn Lager Bavarian Trio uppstod av en tillfällighet då Bayernbaserade gitarristen Nobert
Burger stötte på Sean Noonan I New York. Mötet resulterade i en god Brooklyn Lager med smak av Bayern!

Sean Noonan –tr, storytelling. 
Norbert Buerger –g. 
Harry Saltzman –sx

Nearby locations