Slowgold - 18 Feb 2017 | Pustervik

Slowgold

Slowgold

Music

Pustervik

Pustervik

Short description

Slowgold

Description

Slowgold

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. En recensent beskrev musiken som ”att falla handlöst med vetskapen om att landa mjukt”.

 

Singeln ”Karusellen” har precis släppts. Låten är från albumet ”Drömmar” som ges ut av Playground Music 3 februari nästa år.

 

Amanda beskriver låten såhär:

 

”När jag inte vet vad som är bäst för mig kan det kännas snurrigt. Att ta hand om sig själv kan ju innebära att gå ut och träffa folk, men det kan också råka bli motsatsen och man stänger in sig. Plötsligt känner man sig oförmögen att möta andras blickar, kanske till och med blicken hos någon som man håller riktigt kär.”

 

Under 2015 släppte Slowgold albumen ”Stjärnfall” och ”Glömska”. Båda albumen hyllades unisont av såväl svensk som utländsk press. Du har efer det sett och hört henne i alla möjliga sammanhang. Hon har turnerat med Lars Winnerbäck och Ebbot. Hon har prytt omslaget till Sonic Magazines stora Göteborgsnummer där det även fanns en lång intervju med henne. Hon sjöng på flera låtar på Freddie Wadlings sista skiva och när Freddie gjorde sina sista tre spelningar var hon och sina medmusikanter från Slowgold med som kompband.

 

I januari är Amanda är en av musikgästerna i nya säsongen av På spåret.

 

Albumet Drömmar släpps i 3 februari 2017. Därefer ger sig bandet ut på Sverigeturné och besöker bland annat Pustervik (Göteborg), Inkonst (Malmö) och Where’s the Music? (Norrköping).

Insläpp: 22.00
Pris: 120 kr
Åldersgräns: 18 år
Plats: Stora Klubben

Nearby locations