Snödrottningen på Lorensbergsteatern - 30 May 2015 | Lorensbergsteater

Snödrottningen på Lorensbergsteatern

Snödrottningen på Lorensbergsteatern

Entertainment

Lorensbergsteatern

Lorensbergsteatern

Short description

Svenska Balettskolans vårföreställning på Lorensbergsteatern den 30 och 31 maj.

Description

Svenska Balettskolans vårföreställning på Lorensbergsteatern den 30 och 31 maj.

Baserad på en av H.C Andersens mest älskade berättelser Snödrottningen får vi genom den vackra dansens möjlighet till sagoberättande, följa med på en äventyrsresa.  Den unga Gerda träffar på snökristaller, goda feér, snövargar och eldprinsessor. Allt i sitt sökande efter sin älskade Kai, som blivit förtrollad utav den onda Snödrottningen.  En danssaga koreograferad av Terry Etheridge där vänskap, hopp och målmedvetenhet men framför allt kärlek, har kraften att övervinna allt.

Snödrottningen spelas som matinéföreställning och som akt 1 i kvällsföreställningen.

Kärlek är även temat i vår kvällsföreställnings andra akt. Om det så är kärleken till våren, eller en bröllopsfest, kärleken till livet- eller ett konstaterande, att vi faktiskt inte kan leva utan kärlek.

Den andra akten innehåller två nya moderna verk av koreograferna Ersin Aycan och Mauro Rojas. Även neoklassisk balett representeras med ett nyskapat stycke av  Anne-Sophie Birabent.  Vi kommer också at få se ett
utdrag ur den klassiska Baletten Raymondas akt III. Där vi slängs in mitt in i bröllopsfestligheterna för Raymonda.

Kom och upplev den magi som uppstår när publik och dansare möts i en föreställning med framtidens stjärnor från Svenska Balettskolan i Göteborg.

Nearby locations