Steve Gunn - 24 Jun 2015 | Pustervik

Steve Gunn

Steve Gunn

Music

Pustervik

Pustervik

Short description

Med förra årets briljanta album ”Way Out Weather” har Brooklynbaserade gitarrvirituosen, låtskrivaren och sångaren Steve Gunn skapat ett samtida mästerverk som gör honom till en av de intressantaste talangerna på den amerikanska alternativmusikscenen just nu.

Description

Med förra årets briljanta album 

”Way Out Weather”
 har Brooklynbaserade gitarrvirituosen, låtskrivaren och sångaren Steve Gunn skapat ett samtida mästerverk som gör honom till en av de intressantaste talangerna på den amerikanska alternativmusikscenen just nu. Efter att under senaste decenniet skapat sig ett namn som en musikernas musiker och exceptionell gitarrbegåvning som genialisk gitarrist i Kurt Vile’s The Violators och samarbeten med 
Jack Rose, Meg Baird, Mike Cooper och Michael Chapman så visade han redan på första, förträffliga fullbandsdebuten ”Time Off” från 2013 att han hade något stort på gång. ”Way Out Weather” visar upp en fullfjädrad låtskapare och bandledare med auktoritet och innovativitet.

 

Där vänner och kollegor som Kurt Vile och The War On Drugs återvunnit de öppna landsvägarna och flyttat den klassiska amerikanska FM- rocktraditionen till framtiden tar Steve Gunn traditionen bortom horisonten, utanför atmosfären, djupt in i snåriga folk-blues-psych-skogar via mörka storstads-avant-garde-rockklubbar. Tankarna går till det tidiga 70-talet men hoppar över FM-stationerna för att istället gå till det spirituella dragen i 

David Crosby’s ”If I Could Only Remember My Name”, Led Zeppelin
’s mystiska akustiska stunder och 
Grateful Dead någonstans mellan ”Easy Wind” och ”Cassidy”
.

 

Nyligen signade Steve Gunn till legendariska labeln Matador (Kurt Vile, Pavement, Yo La Tengo), han gjorde succé under årets SXSW och handplockades nyligen som support till Wilco vilket skvallrar om nivån denna mäktiga begåvning.

Insläpp : 19.00

På Scen : 20.00

Pris : 180 kr

Åldersgräns : 18 år

Plats : Lilla Klubben

Nearby locations