The Dillinger Escape Plan - 08 Feb 2017 | Pustervik

The Dillinger Escape Plan

The Dillinger Escape Plan

Music

Pustervik

Pustervik

Short description

The Dillinger Escape Plan

Description

The Dillinger Escape Plan

The Dillinger Escape Plan har varit en kraft att räkna med sedan starten 1997. 

Bandet tilltalar fans från olika bakgrunder och musiksmak och har lämnat ett seriöst avtryck i rockvärlden - med sina hyllade livekonserter och ultralojala fans. I oktober släpps bandets sista album och i februari kommer bandet till Sverige - förmodligen för sista gången! 7 februari på Debaser Strand i Stockholm och 8 februari på Pustervik i Göteborg är det som gäller!


Bandets debut "Calculating Infinity" (1999) slog ner som en bomb i musikvärlden och visade på bandets aggressiva och tekniska sound - och mer skulle komma. New Jersey-bandet har släppt fem studioalbum och fyra EPs - där en förstaplats på Billboard Heatseekers chart och en fjärdeplats på Billboard Indie charts är värda att lyfta fram lite extra.

Det sjätte albumet "Dissociation" släpps 14 oktober och är planerat att bli bandets allra sista. Den efterföljande turnén blir därför också bandets sista tillsammans - där alltså två stopp i Sverige är inplanerade.

Sångaren Greg Puciato sammanfattar sina känslor kring slutet:
“I don't look at this as an end. It's just part of the whole. The whole for me. The whole for the band. The whole for it's members individually. The whole for the listeners, of which we are only a part of their listening choices.”

Huruvida det är bandets definitiva avsked eller ej vet vi inte. Men det vi vet är att man inte vill missa deras två konserter i Sverige i februari. Det finns en överhängande risk att det blir sista chansen att få se de amerikanska mathcorehjältarna...


Insläpp: 19.00
På Scen: ca 20.00
Pris: 285 kr
Åldersgräns: 18 år
Plats: Stora Klubben

Nearby locations