The Vanjas + Tyred Eyes + The Dahmers - 05 Jun 2015 | Pustervik

The Vanjas + Tyred Eyes + The Dahmers

The Vanjas + Tyred Eyes + The Dahmers

Music

Pustervik

Pustervik

Short description

THE VANJAS – på scen 00.00 The Vanjas är Stockholmskvartetten som har fått rykte om sig att låta som Ike & Tina, Little Richard, Blondie och The Sonics. Med hård, smutsig rhythm and blues plus sin dos soul får de publiken darriga, vädjandes för mer!

Description

THE VANJAS – på scen 00.00

The Vanjas är Stockholmskvartetten som har fått rykte om sig att låta som Ike & Tina. Little Richard, Blondie och The Sonics. Med hård, smutsig rhythm and blues plus sin dos soul får de publiken darriga, vädjandes för mer!

 

” Efter 13 år har någon äntligen matchat Danko Jones på scen i Linköping I torsdags kväll visade sig Vanja Renberg i the Vanjas. Hon är så infernaliskt cool att jag knappt vet vart jag ska ta vägen när hon fullständigt tar över scenen. Tillsammans med de supertighta musikerna i bandet är de en uppenbarelse som det inte går att värja sig mot. De har slagit in en stenhård kil av punkrock mitt i sin 60-talspop, och det finns ingen ursäkt i hela världen att missa dem.” - Corren 26/2 2015 ”..där attackerar denna stockholmskvartet med samma självklarhet som en gång The Creeps, i en snarlik fåra av r´n´b-mättad garagerock” - Nils Hansson, Dagens Nyheter 21/2 2014

 

”I sin genre befinner sig The Vanjas i världsklass, i sällskap med band som redan nämnda Detroit Cobras och The Jim Jones Revue”. - Peter Sjöblom Tidningen kulturen 11/2 2014

 

”Under några fenomenala, galna och skruvade ögonblick undrar jag för mig själv om jag upplevt någon liknande känsla sen…, ja, när jag hörde The Hives första gången” 
- Dennis Andersson, Barometern 21/2 2014

 

TYRED EYES – på scen 23.00

Det var ett tag sedan vi hörde något från göteborgsbandet Tyred Eyes, men nu är de alltså tillbaka. Bandet har samlats den här helgen för att spela in nya låtar, och passar på att ta sig till Club Slacker på Pusterviks scen för att bjuda dig på en förhandslyssning av det nya materialet som släpps i höst!

 

I september förra året släppte bandet sitt andra album, ”Elevator”, en uppföljare till "Ghost EP". På den omfattande Europaturnén 2013 började Tyred Eyes skriva och framföra nya låtar. Beskedet om en nära väns bortgång mitt under turnén satte redan från början en mörk stämpel på det nya materialet som sedan spelades in under tre veckor i Welfare Sounds Studios, återigen producerat av Per Stålberg och Olle Björk

.

 

Tyred Eyes har tagit rikliga musikaliska och inspirationsmässiga kliv mellan varje skivsläpp, och skillnaden mellan "Ghost EP" och nya albumet ”Elevator” är stort. Då "Ghost EP" bestod av 4 ganska korta och direkt poplåtar med stort punkdriv, är ”Elevator” dess lite äldre och dystrare syskon; storasystern med de coola bandaffischerna, som tjuvrökte och visste vilka band som visades på MTV. Tyred Eyes har influerats mycket av 90-talets lo-fi/indie, snarare än 70-talets punk, vilket har satt ett stort avtryck på det nya albumet. 

 

Albumtiteln ”Elevator” syftar på ordets ordagranna betydelse, ”something that elevates”, snarare än något som transporterar människor mellan våningsplan, och Tyred Eyes står nu redo att ta sig till nästa våning. 

 

 

THE DAHMERS – på scen 22.00

Mixa ihop punkens primitiva energi med blixtrande Thin Lizzy-gitarrer, melodier som suger sig fast likt en blodigel på hjärnan och kasta sedan in Dario Argento i detta tumult. Det ger dig ett hum om hur The Dahmers låter. De bildades i ett stökigt garage i nordöstra Skåne 2011, fyra individer som delade samma kärlek för smutsig rock, skräckfilm och gammal punk. Sommaren 2014 släpptes debutalbumet "Demons" på göteborgsbolaget Farsot och har mottagits mycket väl av publik och recensenter. Nu är en ny EP påväg och det kommer garanterat rivas av ett par nya låtar från den, så gör dig redo för att bli golvad av The Dahmers knivskarpa melodier och adrenalinfyllda rockshow.

 

DJ:s Konsertlokalen: Klappa/Slå Dj-kollektivet som älskar glada hits men inte är rädda att leverera en käftsmäll. Denna kväll representeras de av 
Nanna Jamshidi, Kakan Andersson, Hanna Strömbom och Karin Delkvist

 

DJ matsalen: TBA

 

Club Slacker

Fredag 5 Juni

Pustervik 

På scen: The Vanjas + Tyred Eyes + The Dahmers

Öppet: 21.00-03.00

Entré: 100 kr 

Nearby locations