Waxahatchee - 25 Sep 2017 | Pustervik

Waxahatchee

Waxahatchee

Music

Pustervik

Pustervik

Short description

Waxahatchee Live på Pustervik!

Description

Waxahatchee

Live på Pustervik!

Med Waxahatche är Katie Crutchfield en av pionjärerna inom den våg av alternativa och personliga indie-singer/songwriters som fått sitt genombrott de senaste åren.

Waxahatche startade som Katie Crutchfields DIY-projekt men efter debuten ”American Weekend” växte projektet snabbt med Pitchforkhyllade ”Cerulean Salt”, ett album som låg högt över årsbästalistorna 2013 och som ledde till kontrakt med anrika alternativlabeln Merge (Arcade Fire, Conor Oberst, She & Him) som släppte minst lika hyllade uppföljaren ”Ivy Tripp”härom året vilken ledde till världsturné och spelningar på inflytelserika festivaler som SXSW och Way Out West och ihop med Kurt Vile och Sleater-Kinney.

Nya albumet ”Out in the Storm” sägs vara Crutchfields mest utelämnande hittills, både i låtskrivandet och personligen efter att perioden kring ”Ivy Tripp” innehöll ett svårt uppbrott från ett skadligt förhållande. Med styrkan och stödet från hennes band med systern Allison Crutchfield, Katherine Simonetti och Ashley Amwine, fann Crutchfield modet, viljan och självförtroendet att gå vidare.

Vid sin sida under inspelningen av kommande ”Out in the Storm” fanns även demonproducenten, teknikern och mixningsgeniet John Agnello känd från sitt jobb med alternativa legender som Dinosaur Jr och Sonic Youth och som på senare år framgångsrikt jobbat med namn som Kurt Vile och Phosphorescent, ett samarbete Crutchfield kallar livsavgörande för hennes musik.

”Out in the Storm” visar upp en nyfunnen spelglädje, en orädd låtskrivare med nyvunnet självförtroende och befäster Waxahatchees position som en av de ledande indie-singer/songwriters och röster på den amerikanska alternativa musikscenen idag.

Nearby locations