Skulptur i Pilane 2015 - 14 Aug 2015 | Skulptur i Pilane

Skulptur i Pilane 2015

Skulptur i Pilane 2015

Fairs & exhibitions

Skulptur i Pilane

Skulptur i Pilane

Short description

DJUR, NATUR OCH SKULPTUR I ETT FORNTIDA LANDSKAP

Description

Nu är årets upplaga av Skulptur i Pilane på plats. Som vanligt vill vi att du skall få en upplevelse utöver det vanliga, en härlig dag på landet med djur, natur och skulptur av världsklass. 

Den Österrikiske konstnären Erwin Wurm har skapat Narrow House, en normalt inredd villa med normalt kök, normalt badrum, normalt vardagsrum, normalt sovrum etc. - men själva huset är bara 1,3 meter brett... Narrow House gjorde succé vid Venedigbiennalen 2011 och transporteras nu på trånga alpvägar med destination Pilane. Ett hus i tiden? Kanske rentav det nya folkhemmet? Välkommen på husesyn!

Franske konstnären Bernar Venet har gjort storslagna utställningar över hela världen men när han såg det mångtusenåriga kulturlandskapet i Pilane så blev han så inspirerad att han ville göra något alldeles extra. Resultatet blev Angles, ett 10 meter högt verk bestående av gigantiska vinklar i cortenstål som placerats på högkant så att de stöttar varandra och med nöd och näppe undviker att rasa samman.

Katrine Helmersson är en av
Sveriges mest kritikerhyllade konstnärer. I sin ateljé i Paris arbetar Katrine just nu med ett 12 meter högt verk,  Ziarat, som hon gör speciellt för Pilane. Katrine har inspirerats av gamla nedfallna ekar som genom århundradena formats av väder och vind utefter den gamla vikingaled som en gång i tiden ledde in mot Pilane.

Lotta Hannerz, svensk målare och skulptör verksam i Paris, skildrar människor i absurda situationer. Lotta Hannerz nya verk "Pulsmätaren" föreställer en medelålders man som verkar ha tagit steget ut ur en av hennes egna målningar. Det är en stillsam och träffsäker humor med allvar och vemod som underton.

Högt uppe i Pilanebergen hoppar, klättrar och skuttar Maria Miesenbergers välkända figurer omkring i landskapet i en häftig kurragömmalek. Och i dalgången intill det 2000 år gamla gravfältet möter du Hulda (Trädhybrid), ett skimrande verk i aluminium, gjort speciellt för Pilane, av Linn Granlund.

Greger Ståhlgren har gjort en mycket vacker installation med järnkorgar och sten och brittiska Laura Ford 
återkommer i år med   Naturisten.   Versus  av  
Tony Cragg blir ett kärt återseende från 2014 års utställning. 

Sist men inte minst - i år satsar Pilane även på Gothenburg International Sculpture Exhibition i Trädgårdsföreningen och på Götaplatsen i Göteborg. Läs mera om detta evenemang här intill.

Nearby locations