Filmis - Uddevalla Filmstudio visar Hemkomsten - 22 Nov 2015 | Bohuslä

Filmis - Uddevalla Filmstudio visar Hemkomsten

Filmis - Uddevalla Filmstudio visar Hemkomsten

Entertainment

Bohusläns Museum

Bohusläns Museum

Short description

Bohusläns museum söndag 22 november 16.00 Lös medlemskort och se säsongens samtliga 12 filmer för 350:- eller kort för tre valfria filmer för 200:-. Inbetalning på bg 868-8897 eller lös vid dörren. www.filmis.nu

Description

22 november kl. 16:00

Yimou räknas som den främste kinesiske filmregissören i femte generationens filmare med filmer som t ex "Det röda fältet", "Den röda lyktan", "Vikarien", "Flying Daggers". Nu med ännu en film om kulturrevolutionens år under 1960- och 70-talen under Mao Zedong. Som ung tvingades Yimou själv som miljoner andra ut på landet för tvångsarbete. Svält, avrättningar, massdöd. Den här berättelsen är inte en uppgörelse med det förgångna. Den rör sig runt familjen, om försoning. Genomtänkt i minsta detalj, mycket vackert bildsatt. Fenomenala rollgestaltningar. En kärleksfilm.

www.filmis.nu


Regi: Zhang Yimou, 109 min, Kina 2014

Lös medlemskort och se säsongens samtliga 12 filmer för 350:- eller kort för tre valfria filmer för 200:-.
Inbetalning på bg 868-8897 eller lös vid dörren.

Programlängd: 109 min
Lokal: Hörsalen
Entré: Se ovan
Samarrangemang med Filmis - Uddevalla Filmstudio och Studieförbundet Vuxenskolan

Vännerna Zigga och Zing diggar och sjunger tillsammans till plask och bubbel i denna interaktiva musikupplevelse för barn 1-5 år. Kappsäcken packas och man drar iväg med Draken Pyr och Tande tusenfoting. Kappsäcken förvandlar plötsligt till en vattenpöl som växer till en ankdamm och till slut befinner man sig i det stora havet där vågorna gungar och bubblorna bubblar.
Ensemble Yria bjuder på upplevelser för många sinnen och varvar rytm, rörelse och sånger som stimulerar den språkliga och motoriska utvecklingen.
Låt fantasin flöda!

Programlängd: 35 min
Lokal: Spisrummet
Entré: Fritt men biljetter behövs, kan hämtas i museets reception från 5 november.
Samarrangemang med Uddevalla kommun.

Website

Nearby locations